Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

Ik accepteer de privacyvoorwaarden
Terug naar blog  13 november 2019

Marianne (33) kreeg stank voor dank, waarom?

Marianne kreeg stank voor dank, waarom?

Marianne (33) mailde dat ze de hele dag loopt te rennen. Ze brengt de kinderen naar school, werkt, doet het hele huishouden en kookt het eten. Deze dag is ze iets meer gehaast want ze moet ‘s avonds nog naar een vriendin. Ze helpt haar met Spaanse les. Eigenlijk is ze wat moe, maar ze gaat wél want dat heeft ze beloofd.

Marianne haast zich, maar helaas eten ze te laat. Haar dochter is boos want ze komt te laat op hockey en haar man klaagt dat ze nooit geen tijd meer heeft. Door dit gesprek komt ze een half uur te laat bij haar vriendin. Zij reageert erg geïrriteerd:, ‘ze had toch wel even kunnen bellen’?
Ze is verdrietig, dit voelt als stank voor dank?
Hoe maakt ze iedereen duidelijk dat ze ook gewoon haar best doet?

Marianne wil het iedereen graag naar de zin maken.
Ze is vooral bezig met het zorgen voor anderen.
Men verwacht dat ze haar afspraken nakomt, logisch. Dit wil ze zelf ook graag, dus is het aan haar, om minder afspraken te maken. Door er enkele te kiezen voorkomt ze dat ze dingen halfbakken gaat doen.

Hulp vragen vindt ze lastig. Ze wil sterk zijn, alles zelf regelen en geen mensen teleurstellen, maar nu raakt iedereen teleurgesteld inclusief zij zelf.

Ik vroeg Marianne of haar huidige baan nog wel bij haar past. Misschien kan ze het rustiger aan gaan doen? Ze negeerde haar vermoeidheid en mag echt beter voor zichzelf gaan zorgen.
Wanneer ze gaat luisteren naar haar lichaam, op tijd rust neemt of om hulp vraagt, zal ze meer energie overhouden.
Als ze deze belangrijke tekens blijft negeren ligt een burn-out op de loer.

Zijn er dingen die jouw levensgeluk beïnvloeden, kom je ergens niet uit en wil je graag advies?
Mail naar 
info@ikkanwel.nl of WhatsApp naar 06 40 79 89 33