Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

Ik accepteer de privacyvoorwaarden

Aan de slag met zelfvertrouwen

Ik heb nog meer waardevolle informatie voor jou, waar je gelijk mee aan de slag kunt gaan.

Zelfvertrouwen komt van binnenuit. Je kunt jezelf met behulp van andere, nieuwe gewoontes al vrij snel leren om te veranderen.
Jouw verleden en ervaringen zijn er om van te leren en niet om in te blijven hangen.
Je bent verantwoordelijk voor je eigen toekomst en jij bepaalt hoe die toekomst eruit komt te zien.
Wees je ervan bewust dat jouw motivátie om wérkelijk te veranderen het meest belangrijk is.
Wees consequent in jouw transformatie proces en neem jezelf serieus. De onderstaande nieuwe gewoontes hebben het beste resultaat als je ze dagelijks toepast. Misschien vind je het in het begin een beetjes vreemd, stoor je daar niet aan, geef het een kans en hou gewoon vol.
Begin jezelf alvast de volgende gewoontes aan te leren. Het werkt echt!

Jouw nieuwe gewoontes

Deze nieuwe gewoontes gaan je absoluut helpen om je gelukkiger
en zelfverzekerder te voelen over jezelf!

Het is mij ook gelukt dus, dan kan jij het ook!
Ik wens je veel succes!

JUST GO FOR IT!

Ikkanhetwel.nl-Mooiste dromen

1.

Motiveer jezelf als je net in bed ligt om te gaan slapen, tenminste 3 positieve dingen over jezelf te bedenken, van de afgelopen dag. Je laat al het negatieve achterwege. Probeer je ook echt positief daarover te voelen. Bedenk vlak voordat je in slaap valt wat je allemaal graag zou willen, droom je mooiste dromen, kortom, zorg dat je met positieve gedachten in slaap valt. Jouw onderbewuste wordt dan gedurende de nacht positief gestemd.

2.

Vlak voordat je écht ontwaakt, in die wat wazige toestand zeg maar, doe je net zo iets. Motiveer jezelf nu om positieve gedachten te maken en focus je daarmee op de aankomende dag. Zeg ook nu weer aardige motiverende dingen tegen jezelf. Je droomt dus je mooiste dag met je mooiste positieve flow. Je zit fantastisch in je vel, probeer het te voelen. Zo zorg je er voor dat je positief wakker wordt.

Ikkanhetwel.nl-ik ben tot veel meer in staat

3.

Zeg iedere dag iets liefs tegen jezelf als je voor de spiegel staat. Kijk jezelf in de ogen en lach naar jezelf. Ook hier is weer een moment dat je mooie gedachten kunt denken en aardige dingen kunt zeggen tegen jezelf. Schrijf bijvoorbeeld met lippenstift op de spiegel dat je fantastisch bent. Zeg tegen jezelf dat je tot veel meer in staat bent dan je denkt, en geloof het ook echt.

Ikkanhetwel.nl-Lachen

4.

Wees je bewust van je mond en voel hoe je je mondhoeken omhoog kan bewegen.
Vrijwel direct voel je een verschil, voel je het? Je gezicht staat nu kunstmatig op een lach 🙂 Dit is in het begin een beetje raar en misschien voelt het een beetje nep. Maar je zult zien dat je uiteindelijk echt moet lachen om jezelf. Wees je meerdere keren per dag bewust van je mond en in welke stand deze staat. Het gaat erom dat jij het gevoel wat hoort bij deze lach, steeds prettiger gaat vinden.

Als het een keer niet lukt en zware emoties zich aan je opdringen.

Geef deze emoties dan vooral de ruimte en doorvoel ze gewoon. Ook angst, verdriet en boosheid heb je nodig om je daarna weer positief en gelukkig te kunnen voelen. Door je te verzetten tegen deze emoties raak je ze niet kwijt. Sterker nog, ze worden dan alleen maar erger. Ze horen erbij, ze mogen er zijn, je ontkomt er niet aan. Wees ook hierin begripvol en lief voor jezelf. Het volledig accepteren van jezelf met al je onhebbelijkheden is een hele belangrijke stap naar meer zelfvertrouwen.


Het is helaas niet zo dat je door aldoor maar positief te denken je jouw onzekerheden volledig kan laten verdwijnen. Wat goed werkt is, je focus veranderen en je richten op jouw positieve eigenschappen en successen. Richt je op alles waar je dankbaar en tevreden over bent. Je zorgen maken en jezelf angst aanpraten is nergens goed voor. Je zult alle dagen een stapje moeten zetten. Realiseer je dat zelfvertrouwen een levenslang doe- het-zelfproject is.

Misschien zijn deze nieuwe gewoontes eerst wat lastig toe te passen. Misschien geloof je niet dat het gaat werken of vergeet je het af en toe een keertje. Dat geeft allemaal niks. Wellicht merk je tijdens de oefeningen dat je wat afdwaalt van waar je mee bezig bent. Ook dit is helemaal niet erg. Pak de draad gewoon weer op zodra je het opmerkt. Dit is heel normaal en al het begin is moeilijk. Door veel te oefenen gaat het vanzelf steeds beter.
Hoe positiever, liever voor jezelf en zelfverzekerder jij wordt, hoe dichter jij komt bij wie je werkelijk bent, fantastisch toch?

Wil jij nog meer te weten komen over hoe zelfverzekerder jij kunt worden en kan jij daar wel wat persoonlijke hulp bij gebruiken?

Dat is heel verstandig, want dat werkt altijd het allerbeste! Veel mensen hebben een coach om ze te helpen bij hun persoonlijke groeiproces. Ik heb ook nog steeds een coach. Ik schaam me daar niet voor want, ik weet inmiddels dat het enorm slim is om te doen. Ik raak steeds beter ontwikkelt, omdat ik blijf leren van iemand die verder ontwikkeld is dan ik zelf. Zo groei ik steeds verder, raak ik meer waardevol en word ik een nóg betere coach voor jou!

Waar jij nu bent, daar ben ik ook geweest. Leer van mij, praat met mij, ervaar met mij en kom ook daar voorbij, waar jij nu denkt vast te zitten.
Ik help je graag!

Warme groet,

Petra