Cursus & Coaching
Je kunt bij mij op twee manieren aan jezelf werken:
Je kunt in een groep werken, tijdens de Cursus: “Wie ben ik“
(maximaal 8 personen)
En je kunt een individueel tjacect bij mij volgen. Je kunt kiezen uit 3 verschillende thema’s.
In een kennismakingsgesprek wordt wel duidelijk welk traject voor jou het meest geschikt is.
Een combinatie van Cursus & Coaching is ook mogelijk.
In beide gevallen kom je naar mijn nieuwe praktijk aan huis, voel je vooral welkom!
Mijn Cursus en Coaching gaat over ‘Houden van jezelf’ en hoe je dat precies doet.
- In hoeverre is jouw verleden nog van invloed op je huidige leven?
- Hou jij genoeg van jezelf?
- Of heb jij de overtuiging uit je verleden dat je het niet waard bent?
- Doe jij de dingen die je graag zou willen?
- Of sta jij langs de zijlijn te kijken hoe andere mensen doen waar jij jezelf niet goed genoeg voor voelt?
Belemmerende overtuigingen, meegenomen vanuit je jeugd zorgen ervoor dat je niet volledig happy kunt zijn met jezelf. Dit kan voor problemen zorgen in je relaties, maar ook op je werk.
Het gemis van aandacht en liefde kan meerdere oorzaken hebben.
Misschien waren jouw ouders altijd aan het werk voeger, waardoor ze geen tijd voor jou hadden of misschien had je een ziek broertje of zusje waar alle aandacht naartoe ging.
Misschien zat je op een internaat of in een pleeggezin? Misschien waren je ouders verslaafd of gewoon niet in staat om goed voor jou te kunnen zorgen?
Ook een scheiding kan van grote invloed zijn geweest, als bijvoorbeeld een van de ouders zomaar opeens vertrokken is en jou achter heeft achter gelaten.
Dit kunnen allemaal oorzaken zijn waardoor jij er als kind van overtuigd bent geraakt dat jij niet goed genoeg bent; jij niet belangrijk genoeg bent; jij de schuldige bent en jij het niet waard bent om van te houden.
Als je als kind veel aandacht en liefde te kort bent gekomen, dan heb jij jezelf meestal, meerdere dingen aangeleerd. Misschien pas je die nog steeds toe?
- Het zogenoemde pleasen is daar eentje van. Je maakt het een ander graag naar de zin, maar denkt daarbij te weinig aan jezelf.
- Confrontaties ga je liever uit de weg, je hebt angst om afgewezen te worden?
- Je trekt je dingen persoonlijk aan en kunt moeilijk tegen kritiek, hierdoor raak je snel gekwetst.
- Het uiten van emoties is vaak lastig voor je omdat daar vroeger nooit aandacht voor was. Je bent hierdoor flink geworden en kropt veel dingen op.
- Je bent er aan gewend geraakt om alles alleen op te moeten lossen en vraagt daarom niet of nauwelijks om hulp.
- Je vindt het sowieso erg lastig om hulp te vragen omdat je de overtuiging hebt dat jij lastig bent en jij de ander ook tot last zal zijn.
- Perfectionisme, je doet je uiterste best om geen fouten te maken. Door heel goed te zijn hoop je waardering te krijgen vanuit je omgeving. (waardering die je vroeger niet kreeg). Als je wel een fout maakt, moffel je die snel weg, uit angst voor afwijzing.
- Je laat een ander vaak de beslissingen nemen, want je voelt dat jouw mening minder belangrijk is dan die van een ander.
- Je sluit achteraan in de rij, je bent bescheiden, jij komt als laats aan de beurt.
- Je zal niet snel het voortouw nemen en bent terughoudend met het nemen van eigen initiatief.
- Je wilskracht is sterk verminderd, alles mislukt toch, dus waarom zou je het nog proberen?
- Je hebt een bepaalde (schijn)veiligheid voor jezelf ingebouwd om niet weer gekwetst te worden. Je houdt mensen onbewust op afstand. Mensen zijn niet te vertrouwen, ze laten je uiteindelijk toch in de steek. Dan kan je ze beter maar gelijk op afstand houden.
- Je bent geneigd om dingen aan anderen over te laten omdat zij het beter kunnen. Tegelijkertijd vind je het wel handig, mensen die hulp áanbieden zijn meer dan welkom, maar vragen zal je ze niet snel. (Je vindt het stiekem erg fijn dat er eindelijk voor je gezorgd wordt).